Höst.

På prommenad idag gick det upp för mig att vi har hösten utanför våra fönster.
Mysigt. =). Jag försökte träna lipton lite i parken, men han var inte så jätte sugen på det, det luktade ju så mycket annat. Plus att jag hade frolic. Inte träningsgodis enligt lipton iallafall. Det duger bara med Köttbullar eller Korv.
Bortskämd? inte alls ;)




09.09.20

Hallå hejsan.
Idag var vi på bruks tränade lite linförighet och sitt o ligg och lite sådant.

Men här är lite bilder. Just nu är jag jätte dålig på att svara på kommentarer, men tack så jätte mycket för komplimangerna!! Och givetvis vore det kul att träffa kullsyskona! =)

Ja nu bilder ;)




Instruktören susanne hälsar på Lipton När vi tränar sitt och ligg



Mamma visade mig lite instruktioner

Inte så jätte sugen på att ställa upp sig, men tyvärr tränar vi inte det så mycket :/ Bättring på det!!

Hoppas ni har haft jättebra helg och får en trevlig vecka!


Utlovade bilder!

Nu kommer lite bilder på vildingen. Som han kanske egentligen skulle ha hetat kan man tycka. För vild är han. Iallafall nu. Men det är den enda nosen man vill pussa på iallfall. Men hans favvo syssla nu förtiden är att bita Micael i hälen när vi äter frukost, anledningen är nog att han luktar kossa, eftersom han är mjölkbonde så kommer han ju direkt från laggårn när vi ska äta frukost. Eller bita, i hans välrd är det väl bara naffs, men han naffsar hårt. Riktigt hårt. Måste tränas bort.

Ja. Hur som. här är dem. Bilderna alltså ;) Go kväll!!




 

 


Läänge sedan.

Hejsan! nu har vi inte uppdaterat på ett bra tag såg jag. Men det har varit ganska fullt upp med allt.
Hur som helst så växer lipton som en riktig björn och blir mer o mer unghund än valp kan man känna.

Bilder har det vart dåligt med, skulle fota igår tänkte jag, men då visade det sig att min kära kamera hade slut på batteri, som vanligt. Så jag ska ladda det och ta kort. För nu är han stor den där lille bjässen.

för övrigt var vi ju på Valpkursen i söndags, fick öva sitt och lek och belönings sätt. Vilket lipton inte var så jätte sugen på. Han ville ju busa med alla andra hundarna! Men som tur är så kan han ju redan Ordet sitt. Faktiskt. Provade hemma och gjorde inga rörelser eller så, utan sa bara "Sitt!" och jajjemän. Han satte sig ner. Det svåra är ju ligg, då måste man visa lite mer med rörelser, men vi försöker på. Och jag har märkt att han gillar att spåra jätte mycket. Så det är väl lite träning man kanske skulle kunna börja med lite granna.

Hur som helst. Nu kommer det nog bli lite stiltje här på bloggen igen eftersom att det är så mycket som pågår. Men vi ska försöka uppdatera så mycket som möjligt. Eventuellt att det kommer lite bilder ikväll.

Ha de bra alla!

Lite bilder -uppdat

Hejsan! har varit lite stiltje här några dagar, men lipton växer o gror, och jag är fortfarande så himla faschinerad över hur duktig han är på att gå i koppel och sen vi fick honom har han bara kissat inne två gånger, aldrig bajsat inne. Så himla duktig kille. Dock en sak som han börjat med, stå och skälla på mig mest, men ganska mycket alla i familjen. Tror det kan vara pga tråk, känner tyvär inte så många här med hund så han träffar inte många hundar om dagarna heller, förutom när vi är på bruks. Men det kommer nog ordna sig innom en snar framtid.

 

Aktiverings bollen är jätte bra tycker lipton ;)

 

Playmates =)

 

Lurvet

 


Mankhöjd

Eftersom att han ändå väger 11.5 kg så tänker jag, men jag mäter honom lite oxå, och han landade på mellan 40-43 cm, lite svårt o mäta en valp som bara vill nosa på måttband o dyligt. Men jag vet inte, kommer han bli en bjässe, eller växer han bara snabbt? Ingen aning, det återstår att se ;)

Lovade ju lite mer bilder där han INTE ligger o sover ;)



Japp, Hur som helst, så ska vi börja motionera mer tillsammans jag och lipton, min plan är att börja springa med honom så träning med att inte nosa o stanna o så för varje grej måste ju ske snart, men men, Han heter väl inte godizz gris för ingenting? ;)


Högsommar värme?

Neej vi vill inte! Varken jag eller lipton vill ha värme, det är inge kul att gå prommenader eller något sådant. Det som började så bra med höst i helgen. Vart tog det vägen?

Ja hur som helst, vi tränar massooor! Och som sagt, igår var det veterinär besök. Men Den veterinären var inte så jätte prat glad, Allt som allt var vi väl där i tre minuter, Lipton fick sprutan, han skrv papprena, tog betalt. Sen var det över med. Jag kände bara, att om det här hade varit min läkare hade jag bytt direkt. Och visst är det väl så med veterinärer med? Att man ska trivas med dem oxå? Neeej. Kändes inte så bra, även om det var effektiv tid.

Vi var på långis idag, eller ja, det är ju ingen långprommenad när han blir stor, men för hans ålder var det en lagom lång prommenix, och han gick lös halva tiden, där jag tyckte det lämpade sig bäst, för resten av vägen hem var brevid bilvägen, och mja, valpisar är ju lite som dom är ändå. Och han är väldigt bra på att hålla kontakten med mig när han är lös. Men jag kom på mig själv, att om jag vill kalla in honom så måste jag vissla, för det är i princip det enda han lyssnar på just nu, dumma mig, jag skulle ju öva in "hit" Men man har ju hört att dubbelkomandon inte är bra alls, och jag säger gärna "komhit". Så kanske visslandet är bättre då? Ocheftersom han lyssnar på det så bra kanske han är jätte duktig på klick träning? hmmm.. tåls att tänka på.

Om någon vecka eller så skulle en kvinna komma till bruks och visa och snacka om klickträning och jag tycker det känns som en rolig träningsform. Så vi får se hur det utformar sig!

OCh så även idag stötte vi på ett par kvinnor på prommenaden, som tyckte om briardbäbisar =) För det är en sak jag märkt, när vi bodde i Oxelösund/Nyköping var det inte så många som tyckte det vr så ovanligt med briarder. Men här är det inte lika vanligt. Det är ju lite skoj faktiskt =)


Men iallafall, nu ligger lurvet och sover, äntligen. Det är väl inte så kul när det är så varmt nu.
Men vi hörs vidare som alltid!

 

Ikväll kommer mer bilder på honom när han INTE sover ;) haha . Men dt är ju lättast o fota dem då


RSS 2.0