Fuktigt väder :/

Vi gillar inte det här klabbiga skit vädret. Det gör sig ju inte roligt på en briard päls alls. Jag hoppas bara att den riktiga vintern infinner sig snart!!

Hur som helst! Idag prövade jag jogga med lipton runt huset mest. Och jag kan säga så mycket, att jag har en sönder nypt rumpa. Det är favvosen, att nypas i rumpan. Inte hårt bara lite kärleksfullt så där. Men jag måste tillrätta visa honom lite snällt. För det ser ju inte så bra ut sen att han springer och nyps!

Men annars är han jätte duktig när vi springer och håller bra kontakt.
förövrigt har han tappat den där tanden som satt så hårt. äntligen, så slapp vi iaf dra ut den hos veterinären =)

Ha en fortsatt!

Hemmets lugna vrå.

Hej allihopa!
Nu har vi äntligen kommit till ro i nya huset. Flytt stök är inget roligt alls.

Nu har vi även fått internet igen, så nu kanske jag kommer att kunna bli liiite bättre på att uppdatera ;)

Senaste veckan har varit lugn. Gått skogs prommenader. Och lipton lyssnar fortfarande villigt. Han kommer nog bli en riktig gårds hund. Vi har nämligen inte satt upp något som helst staket som gör honom begränsad. Men han håller sig fortfarande runt huset. Vilket jag tycker är suveränt. Och eftersom vi bor i en återvänds gränd så behöver man inte direkt oroa sig för trafik. Det enda som gör mig orolig är om han skulle dra efter vilt. Men
det kan man väl inte heller gå och tänka på hela tiden.

Igår tappade han även två hörn tänder. Äntligen. men saken är den, att han har en hörn tand som gått sönder. (mjölktand)  men den  vill inte lossna. Fast det kanske är den som behöver lossna mest.
Men nu har han bara två hörn tänder kvar som ska väck. Den på underkäken sitter löst. så den kommer han nog gnaga bort när som helst.

Just det! nu har vi även börjat träna mycket sök ute. Och det går jätte bra. Däremot så är han inte så jätte pigg på att sitta jämte mej, utan ska sitta framför eller snett utifrån mig. Och det kanske inte är så bra om man ska träna lydnad. Men det är väl bara fortsätta träna som sagt var ;)



jag tycker han har blivit jätte stor. Kommer inte ihåg, men när är dem fullvuxna i kroppen?


Nytt läge.

Hejsan! nu har det var dåligt med uppdatering här igen. Sorry!
men i helgen har det varit flytt för hela slanten. Nu bor vi äntligen ute på landet i ett stort hus!
Lipton stortrivs men tycker det är lite läskigt att gå ut när det är mörkt. Den enda ljus källan är ju som sagt huset. Men det är väl en vanesak ;)

Det är hur skönt som helst att kunna gå på prommenad utan att behöva ha honom kopplad. utan att ens behöva ha kopplet med sig. Han är riktigt duktig på inkallning, ( eller ja, han lyssnar faktiskt bäst på visslingar så det är även det vi kör med, för då kommer han som ett spjut)

Men jag har ju som sagt aldrig bott i ett riktigt hus ( eller ja, lanthus). Och man skrämmer ju upp sig själv ganska rejält eftersom att man sett för mycket skräckfilmer ;) Därför är jag lite rädd för spöken. Eller något sådant.
MEN! De säger ju att de som ser spöken är hundar och barn. Så, jag kan vara lugn. Lipton har nog aldrig varit så lugn som han är nu, barnet är även han lugnre än lugnast. Så antingen finns det inga spöken i huset, eller oxå så är dem så himla snälla att det inte är något att oroa sig för =) haha.

Och det är såååå skönt att ha en tomt man kan träna lipton på nu, så behöver man inte åka någonstans för att kunna träna relativs ostört. Det är guld. Helt klart.

Nu kommer jag inte kunna skriva mer på ett tag, för vi har inget internet där ute. (just nu sitter jag på mammas jobb) Men såfort vi är uppkopplade igen så kommer lite bilder och så.

Ha det bra i november mörkret =)

RSS 2.0