Lite nytt.

Hejsan!
Idag har vi införskaffat en större bilbur till lipton, superduper bra =) Han verkade trivas som firren i vattnet. Känns väldigt bra eftersom det inte känns så bra att "tvinga" in dem i buren. Han tycker ju inte det är så kul att sitta i den gamla buren men när han väl sitter där så är han jätte duktig, men med den här nya var det liksom inga problem =)  

Sen köpte vi lite diversesaker. Upptäckte att det inte är så bra att ha en plastpåse med köttbulle i när man tränar, tar mig en evighet att få ut godiset åt Lipton och då har han redan vrt jätte duktig och hållt kontakt med mig i en evighet så signalerna blir ju helt knasiga. Såå vi införskaffade en sån fin "Godispung"*haha* Ja man hänger den givetvis i en ficka eller i en hälla i byxorna, eller i skärpet, så det blir nog kanoners.

Sen köpte vi lite leksaker och en aktiveringsboll, den var riktigt kul tyckte lipton. Han förstod i princip direkt vad han skulle göra med den, det gjorde däremot inte hugo och trodde att det var en boll man skulle kasta runt på, så det blev lite tokigt. Men tillslut så fattade han och slutade.

Vi vägde även lipton när vi var på Djurmagasinet, hela 11,8 kg väger han!!! Tyckte att han hr blivit stor minsann.
Men ja, vi får väl se vad veterinären säger idag, vi ska nämligen dit o lipton ska få sin valp spruta? har jag för mig, haha neeh mamma har mer koll på det där än vad jag har.

Hoppas ni har det bra, och får en trevlig vecka! VI hörs vidare!

Bruks och valpkurs idag!

Hejsan på er!

Idag var då första kursdagen på valpkursen, som vi ska gå i åtta veckor frammåt!
Vi skulle träna kontakt idag. Och det gick jätte bra, Men vi märker ganska tydligt att frolic är lite mer "Jaha?" Godis, så vi fick lite fläsklägg av Lena, ena instruktören och ordförande för klubben. Då gick det ännu bättre!
Nu kanske man alltid tycker att ens hund, precis som ens barn är bäst o allt sånt i hela världen. Men han är verkligen jätte duktig på kontakt, något som förra voven Rufus inte var lika haj på enligt min mor.

Men vem vet, lipton kanske bara har en period just nu som gör att han tycker att han ska söka kontakt med mig och kanske blir sämre på det i framtiden? jag tvivlar på det. Men  vad tusan. GRYMT kul var det iallafall på bruks, mycket trevliga människor och skön stämning. Och lipton har som sagt hittat en jätte bra vän i Bernersennen hannen Enzo,  tycker det är jätte kul, och nästa gång lovar jag att ta med kameran så mamma får vara kamera man!  För denna gången så glömde vi givetvis den! Så ni får lite bilder från helgen i stället!

Ha de bra alla !



Favvoleksaken just nu, dammvippa!

Typisk bus position



Bus med Lois och Hugo på ett hörn!



En av de få tillfällena dem inte är i luven på varandra ;)




Är det verkligen en hund?

Det roliga med våra två senaste hundar, Alltså Rufus och nu Lipton tror eller har trott att dem är något annat än vad dem egentligen är. Dvs Hund.

Rufus var i famnen hela tiden o klättrade på stolsryggar och trodde uppenbarligen att han var någon form av katt.
Nu lipton, ibland tar han knepiga skutt o ligger så här på golvet, tror han kanske att han är en padda?



Som sagt, dem växer läskigt fort, Idag har han vart hos oss i två veckor, vad tiden går!


Bruks

Hejsan! Idag var vi och skrev in oss på bruks och anmälde oss till valp kursen. Det lär bli himla roligt tror jag.
Lipton hittade genast en kompis i berner sennen hannen Enzo. Och det var ju himla roligt. Men han är en riktig teaterapa. Så fort han inte fick all uppmärksamhet så blev han grinig och började skälla.
Lipton är en diva har jag konstaterat =)

Men iallafall, det drar igång på riktigt på söndag. Det ska bli himla skoj =)

Annars så växer lipton som ogräs. Idag fick jag dra ut halsbandet för det satt lite tajt, och hundburen mamma har lånat av sin svägerska är nu för liten, den är ju visserligen för små hundar. Så det är klart vi ska köpa en ny. Men redan. Han har inte ens vart hos oss i två veckor. Men så är det med dem små "björnarna" haha ;)

vi hörs. vovva lugnt ;)


Miljöträning.

Ursäktar att alla bilder är sov eller ligg bilder. Men det är i princip omöjligt o ta bilder när han far omkring ;)




Igår följde jag o lipton med Mamma o hennes svägerska ut när dem skulle rida. Jag tänkte att det är jätte bra miljö träning för Lipton eftersom det är annat folk där och så som får träffa honom. Men innan vi åkte fick han träffa Annas (mammas svägerskas) hund Lois. Och lipton tyckte att han var lite läskig. Men lois ( som är en cockerspaniel hane) ville bara busa hela tiden. Och tyckte det var jätte roligt att träffa en valp. Men det blir nog bättre när lipton har vuxit till sig lite.

Väl ute i det här stallet träffade vi en stor schäfer. Och den var riktigt läskig. Till och med jag tyckte det. Men o andra sidan har jag alltid haft lite svårt för dem hundarna. Sånna man vet är lite lynniga av sig. Klart briarder kan vara det med. Men jag vet ju hur en briard funkar, men inte en schäfer. Iallafall. Lipton tyckte verkligen inte om den hunden. Så vi gick i väg lite o tränade.

Allt som allt gick det jätte bra och han var inte så jätte nervös, bara när den stora schäfern kom. När vi åkte hem var han helt slut.
Dessvärre glömde vi kamera hemma så det blev inga bilder. Tyvärr. :(

Nu ska vi ut en sväng. Kram!


"Lippon"

Många gånger nu när vi har tränat har jag nästan sagt Lippon istället för Lipton. Anledningen till namnbytet tros vara Pga en viss lillebror som antingen säger "vovven" Eller ja, "lipponen" Låter ju nästan lite finskt så där.

Men hur som, vi tränar rätt Mycket inkallning när vi är ute och går, Och han är jätte duktig på att följa mig trots massa annat nyfiket som mötande människor och djur. Men dem flesta vill ju oxå häls på honom.
Som igår, då hände en ganska rolig sak, vi var ute jag o Lippe (hm, ja provar alla konstiga förkortingar)
Då mötte vi ett par som motionerade, Dialogen löd
- Neeej men vad är det där för en liten björn?

- Det är en Briard!

-Jaaaha det ÄR en björn?

- neeeh?? En B R I A R D

- jahaaa, vad är det för nått?

-hm en Hund?

Tyckte det var så roligt att dem på allvar sa jasså det ÄR en björn? Har jag missat nått, finns det en hund ras som kallas björn? eller trodde dem att jag menade att han hette Björn Eller trodde dem på ALLVAR att det var en BJÖRN?
Sen blev dem ganska förvånade över att han fick hälsa. Men jag tycker att dem ska få hälsa på så mycket människor som möjligt och hundar så dem lär sig att det finns mer människor som går på våra vägar liksom.

Men iallafall. Idag tränade vi lite sitt och ligg. Det går jätte bra nu. En annan sak är att jag vill att han ska sitta tills jag kopplat honom och klätt på mig själv innan vi går ut. Och precis vid vår ytter dörr har vi trappen upp till över våningen. Och flera gånger nu, har han satt sig på nedersta trappsteget, som på en stol, för han har alla tassar i golvet. Jag ska försöka fota det någon dag. För det måste ju vara toppen av lathet ;)



Ha en trevlig dag allihopa!


Lite bilder, Lite bakrunds historia om Rebekah

Idag har vi mest busat lipton och jag. Men! Vi har även tränat en hel del, mest på sitt, ligg och stå. att stå går ju mycket bättre än Ligg, det fattar han inte riktigt än, men han är på god väg =)

Nu är han nog rätt trött efter att ha busat nästan nonstop sen lunch prommenaden vid två. Han är ju rätt underbar ändå, Trotts bitandet och uppkäftigheten, han blir nog rätt så tuff den där Lipton.
Vi har även haft liten foto session så här kommer lite pix.











Underbara tassarna, som blir så underbart stora sen när dem är vuxna =)
Är man uppvuxen med briard som jag är så är det väldigt svårt att falla för en annan ras.
Det här är alltså den tredje briarden som kommer att finnas i mitt liv.

Dem tidigare vi haft är Donfidos Dino, Han köpte min mamma o pappa när jag var 4 år gammal
Han var en väldigt dominant och beskyddande stor svart hane. Han fick somna in när han var nio och ett halvt har jag för mig då hans psyke spökade mer och mer, han kissade inne och mådde inte alls bra.

Den andra briard hannen min mamma o pappa köpte var Donfidos Kid-Curry Aka Rufus eller Ruff som han kallas för hos Donfidos kennel. Honom skaffade vi 2003 och då var jag 13,skulle fylla 14 år, vi hade ett speciellt band jag och ruffe, Jag busade med honom hela tiden och han var som en lillebror, men våren 2005 gick mina föräldrar skiljda vägar, men jag bestämde mig då att jag skulle ta hand om Rufus, efterom att jag bodde hos min far så bestämde jag mig för att ta hand om ruffe med hjälp av pappa, men det blev lite för mycket, jag gick andra året på gymnasiet och kunde inte riktigt hantera träningen med Rufus, mina kompisar, skolan, ett hus håll m.m. Så Rufus fick flytta hem till Donfidos gård. Han mår nog riktigt bra idag.

Men nu när jag har hittat rätt i mitt liv 20 år gammal var jag sugen på hund igen, min mamma med, därför blev vi med valp ganska hastigt och lustigt då vi såg att Donfidos hade fått en kull i början på juni. Mamma Ringde Kim en dag och skulle se om Lipton fanns kvar, men vi halkade även in på om vi skulle få ta Ruff tillbaka, men eftersom han inte är så jätte bra ihop med Han hundar funkade det inte så bra, och Kim med familj ville nog egentligen inte göra sig av med honom. SÅ därför blev lipton vår till slut iallafall =) 

Och där har ni min hund historia. =) Hoppas ni har det bra med era vovvsingar i det tidiga höst vädret. (det är det iallafall i Jönköping ;) )


DonFidos Godizz (????) Gris...

Hm. ja det där med godis kan vi ta och diskutera då bus valpen from hell käkade vad vi tror är människo bajs idag. DUm som jag är så går jag samma väg tillbaka, varav Lipton suger i sig ännu mer.. uuuhh.. Lyktar skit yr mynnen.

Jag kommer inte håg valpstadiet, ååh jag känner mig som förstföderskor, hur ska mitt barn (min valp) bli? Ojoj.
Jag bara ojjar mig. MEN! framsteg har vi gjort, han introducerades till borsten idag, riktigt kul att bita i. Sen han kom hit i torsdags har han bara kissat inne 1 gång. Och det är mitt eget fel eftersom jag missade att han hade ätit klart och ville ut och kissa lite.  Men det där har vi nog Kim och Jessica att tacka för! Tack så mycket =) 

Och ja jusst det, tanken var att lägga in massa bilder hela tiden. Jag skulle fota idag, men så har jag glömt kameran på under två nätter, vilket resulterar i no battery, och jag hr fortfarande inte satt batteriet på laddning ;)  Men jag lovar. Vi ska bättre oss, Både jag Lipton och gammelmatte

Nej, det ska nog bli hund av den där donfidos Bajzz gris oxå ;) för nu ska jag försöka tvätta skägget på honom som lyser så vackert brunbajsig.. trots att man försökt torka med handduk. Tjenixen!

DagensBilder



Det var lite läskigt att hålla kopplet, men det gick bra.



Som sagt, Hugo och Lipton = Bästa kompisar? =)



Liten Men riktigt kaxig, man får verkligen ryta ifrån innan han ger sig. Men han lär sig snabbt =)

Det var allt för idag!

Ps, om det är någon som läser med hund, någon av Liptons syskon kanske? Skriv gärna en kommentar! Jag länkar gärna oxå =)

Man får inte vara dum ;)

Idag köpte vi en pip leksak till lipton. Dock tyckte han att den luktade skit äckligt. Så jaha, så var det med den grejjen liksom. Men tänker jag, jag lägger den i hans mat så länge, så får den gno in sig i lite mat doft. Och mycket riktigt, då gick det ju skit bra =)

Idag har vi tagit det lugnt mormor och morfar kom och hälsade på, varav mormor säger "är du en liten lippy?"
haha lippy? Ja det passar ju verkligen på en Han hund som kommer bli ganska stor. 

Vi har alltså bara försökt vänja oss ännu mer idag. Hugo (människovalpen) Vänjer sig mer och mer vid Lipton, Som sagt, de blir nog bästa polers så småning om :)

vi får se om vi eventuellt bygger om sidan lite mer ikväll. Men då ska ni definitivt få se lite bilder oxå =)

Hejs!

Välkommen till LIPTONS TEA TIME ;)

Just nu ligger bloggen under uppbyggnad. Just "liptonsteatime" kom jag på ioch med att lipton är just är ett te märke, men även för att ge er känslan att sitta och dricka en kopp te i lugn och ro när ni läser denna blogg!

Men om ni inte har läst det i länken under bilden på lipton så handlar den här bloggen om precis, Lipton!
En briard hanne på idag 10 veckor.

Vi tänker på den här bloggen skriva om liptons vardag. Hans upptäckter och framsteg. Mest skriver vi ju för att det är roligt för andra som har hund. Och det här med hemsidor är vi inte så jätte bra på, så därför får ni en daglig uppdate istället för då och då.

Då kanske jag även ska berätta om hur det gick när han kom till oss.
Det har bara gått bra, han är riktigt frammåt och busig, väldigt kaxig. Men eftersom vi har en människo valp i familjen, Hugo 2 år, så var han särskillt intressant. Hugo tyckte dock att lipton var rätt läskig när han kom för nära, på håll och klappa på rumpan går utmärkt för hugo. Men inte mer än så, Men han måste ju vänja sig han med. Jag har en känsla av att dem kommer att bli bästa polare med tiden.

Annars har jag (bekka) och Lipton busat mest hela dagen, vi har fått så mycket serverat redan, har går ut och kissar bara så där, så han är nästan (nu ska vi inte ropa hej) rumsren, han kan redan sitt, och han lyssnar väldigt fort på det han inte får göra. Men som alla andra valpar så är han väldigt tuggig av sig, och Gammelmatte (heike) har givetvis dem flesta möbler i olika träslag. Hejsan hoppsan ;)

Nu sover han jätte mysigt vid mina fötter i mitt rum och, ja som ni kanske har förstått så är det jag (bekkan.blogg.se) Som kommer att skriva den här bloggen. På åter seende hoppas jag!

RSS 2.0