Varför göör han så?

Mitt lurviga odjur äter massa bajs ute hela tiden. Det är så himla jobbigt, för så fort han stannar o nosar på en fläck kan man inte va säker på om det är bajs eller  bara nosning.
Vad ska jag göra, växer det bort. eller kommer han alltid vara en poopälskare?

Sen upptäckte jag en sak på vår lång prommenad idag. Tänkte vi skulle leka lite, med kasta pinne och apport så att säga. Men han är TOTALT ointresserad av apport. Det gick bara inte. Däremot kamp, drag lekar. Det är favvo, för han ska ALLTID hoppa och bita tag i ens vantar.

det här kanske inte är så himla ovanligt så, och jag vet att man inte ska jämföra med sina tidigare. Men båda tidigare hundar var alltid jätte pigga på att springa och hämta pinnarna. Är lipton bara lat?

hmm...?

Mammaaa!?

Jag har verkligen blivit mamma.
Lipton blir tydligen inte särskillt glad när jag är iväg. Idag var jag borta på förmiddagen och mamma sa att han bara gick och gnällde efter mig. Jag blev underligt varm i hjärtat. tidigare vovvar har ju ALLTID tytt sig till mamma då hon alltid hade huvudrollen i fostran, mat, och motion. Men nu är det ju faktiskt jag som gör det i huvudsak, och vi är vd varandra hela dagarna. Inte konstigt egentligen att han gnäller när jag inte är hemma.

Men det känns så genuint att få en följeslagare för resten av (hans) liv.

Hur som helst, nu är det sovdags. Satsar på långis och lite lydnad imorron.

Sov gott på er!!

Litet kvälls inlägg

Så här på kvällen är lipton lite smått överaktiv. Ah kanske inte i skrivande stund, nu ligger han så nära mig han bara kan.  Men annars, särskillt när vi alla gått o lagt sig brukar han få ett ryck, oavsett hurpass aktiva vi har varit underdagen. Helt sjukt skumt? Valpar i guess.

Vill gärna gosa när matte sitter vid datorn..

Typiskt briard beteende. Ligga så mycket i vägen som möjligt. Här, när vi ska fylla eller tömma diskamaskinen.

Så här sitter han även på nedersta trappsteget när vi ska ut och väntar liksom på att få komma ut.



Thats all for now. Nu ska vi göra det omöjliga. Borsta en busig briard valp.. *suck*


Redan Vinter?

Gisses vad tiden flyger förbi!
Redan mitten på oktober och första snön har fallit i södra sverige har jag hört. Mamma kom hem från jobbet i centrala jönköping igår och sa att det hade snöat massor. Och hon frågar om det hade kommit någon snö där hemma. Inte ens en enda flinga svarade jag. Inte ens snöblandat regn. Det är verkligen lokalt det där.

Hur som. Dem senaste veckorna har det hänt både det ena och det tredje. Vi skulle ha haft spår i skogen med valpkrusen förra helgen. Men då var det riktigt rusk väder så det blev inställt. I söndags när det var dags för bruks igen, ja då hade hela familjen här hemma åkt på magsjuka. Så det har varit en riktig Bajsstuga här hemma. Inte roligt, men nu har vi väll haft vår beskärda del för denna vintern.

Lipton börjar bli en riiiiktig stor gosse. Jag tror bestämt att han är den av alla hundarna (alla två) som vi haft som har riiiiktigt egen personlighet. Han är busig och tuff, men inte dominant. Inte särskillt fåfäng heller. Lite pipig om man tar tag i halsbandet ibland. Det gör ju såååå ont.
Och riktigt barnkär har han blivit, eller, ja han växer ju upp med barn så det är kanske inte så konstigt?
varje gång vi går förbi ett dagis eller en skola stannar han upp och tittar, och söker och vädrar. Han letar nog efter hugo och ska försöka valla hem honom.

Annars är han riiiktigt bra att träna, han är väldigt arbetsvillig, och det är så roligt att se dem utvecklas och se vilka hundar dem blir =)  Vad mer? ja, han har en konstig förmåga att gå upp på ryggstödet på soffan och balanserar som en fullkatt. Han tror nog att han är mindre än vad han är?

Har varit lite dålig på att fota honom nupå senaste tiden, men det kommer lite mobil bilder här =)
Vi ska bli bättre på uppdateringar!!

kram på er!






RSS 2.0